Elvy

Elvy is software voor het digitaliseren van uw documentstroom

Seafarm Seafood & Proeverij

SEAFARM ZET KOERS NAAR DIGITAAL FIATTEREN

Bij Elvy implementeren wij onze oplossingen bij de meest uiteenlopende klanten en nemen wij al implementerend ook een kijkje in de keuken. Vanaf de rubriek ‘Klantverhalen’ zetten we regelmatig een nieuwe klant in het zonnetje. Klant van de maand is dit keer Seafarm in het idyllische Zeeuwse Kamperland. Bij deze nieuwe Elvy relatie zijn 25 enthousiaste medewerkers actief in Proeverij (restaurant), administratie, kwekerij en visserij.

Seafarm is opgericht door Adri Bout, telg uit een Zeeuwse vissersfamilie. Samen met compagnons richtte hij in 1993 - door steeds knellender wordende regels - een visserijkwekerij op. Deze zit op een unieke locatie in Kamperland, op de kop van de Jacobahaven. Gaandeweg veranderde deze van een kwekerij van traditionele vissoorten naar een gespecialiseerde en natuurlijk verantwoorde kweek en verwerking van mes schelpen en tarbot. In 2010 komt zijn zoon Dave in het bedrijf. Deze zag de potentie van het plaatselijk aanwezige zilte bronwater waarmee kwalitatief hoogwaardige schaal en schelpdieren gekweekt kunnen worden. In 2014 werden ook oesters aan het assortiment toegevoegd.

Seafarm heeft voor Elvy gekozen om de administratie duurzaam te digitaliseren om van de eindeloze papierstroom verlost te worden en het proces van inkoop en administratie te faciliteren. Binnen het groeiende bedrijf krijgen de afzonderlijke afdelingen steeds meer autonomie o.a. op het gebied van inkoop en controle. De gedreven medewerkers hebben immers zelf voldoende kennis van zaken en kunnen tot een zeker niveau zelfstandig beslissen.

Vandaar dat gekozen is voor fiattering registers op basis van dezelfde indeling op afdelingsniveau. Vooral het inzichtelijk maken van informatie sprak hun aan. Een van de fiatteurs heeft een bijzondere werkplek: op de KG-8. Dankzij een extern SSL-certificaat en moderne verbindingen kan deze collega straks veilig inkoop facturen inzien en goedkeuren via tablet of laptop. En met enig geduld straks ook via de Elvy App. Met oprichter Adri Bout en zoon Dave aan het roer zet Seafarm koers voor nog vele jaren succesvolle groei, met Elvy als digitale loods in administratieve wateren.

Seafarm Seafood & Proeverij
Jacobahaven 4
4493 ML Kamperland
Telefoon: (+31) (0)113 371828
www.seafarm.nl