Elvy

Elvy is software voor het digitaliseren van uw documentstroom

Kachelparadijs ’t Stokertje

‘T STOKERTJE LOOPT WARM VOOR ELVY

Warmte en gezelligheid, dat is wat ’t Stokertje ieder huishouden in Nederland toewenst. Laat je niet misleiden door de verkleining van de bedrijfsnaam, achter deze lieflijke naam staat namelijk een stevig bedrijf met maar liefst 4 vestigingen in het Noorden, Midden en Oosten van het land. Een florerend bedrijf in nieuwe en gebruikte haarden, kachels, schouwen en toebehoren, dat bovendien succesvol via de eigen webshop en installatie en service afdeling aan de weg timmert. Het Kachelparadijs, noemt men het hier zelf. En inderdaad, de imposante showroom bevestigt die stelling.

De hoofdvestiging van ’t Stokertje bevind zich in het Drentse Orvelte op een historische locatie. Met recht een plaatje in het karakteristieke Drentse landschap. Ter hoogte van het bekende en beruchte Kamp Westerbork sla je rechtsaf een slingerweg in totdat je aankomt bij het oude brinkdorpje en je je vervolgens in een soort Openlucht Museum waant. Nou ja, waant. Letterlijk, want het Drentse dorp - vermoedelijk ontstaan tussen de 11e en 13e eeuw- bevindt zich in originele staat én is vooral in de zomer een toeristisch trekpleister. Alle pandjes zijn nog zoals vroeger en gemotoriseerd verkeer is er (terecht) verboden.

Naast de hoofdvesting in Orvelte zijn er nog 3 nevenvestigingen van ’t Stokertje. Ook met die mooie of aparte namen en op aparte locaties: Kachelkanjer Twente (Reutum), Haardenhuys Gelderland (Epe) en Kachelhus Fryslân (Joure). Bij elkaar goed voor honderden modellen en duizenden vierkante meters showroom met hout, pellet, gas, elektrische en hout gestookte CV kachels. Van klassiek tot nostalgisch tot supermodern en strak design.

Met deze verkoop activiteiten, maar ook met de Webshop, Magazijn en Cursusruimte gaan er natuurlijk heel wat inkoopfacturen om op jaarbasis, die allemaal handmatig in Exact Globe moesten worden ingeboekt, geparagrafeerd, bestempeld, uitgewisseld tussen de vestigingen. Voorzichtig rondkijkend in de historische boerderijwoning - bukkend bij binnenkomst, want in die tijd waren de mensen beduidend kleiner- valt als eerste de geweldige hoeveelheid papier op. Elke kamer is ingezet voor de administratie en vrijwel ieder bureau is voorzien van stapels papier, de lucht is er letterlijk van doordrongen.

Het is dan ook niet vreemd dat men voor een deel van deze papieren een krachtige, centrale en vooral digitale oplossing zocht … en vond in Elvy. Voor het managen van de dagelijkse stroom inkoopfacturen, zowel goederen als kostenfacturen en zicht houden op fiattering was behoefte aan een oplossing, waarbij het makkelijk en laagdrempelig was om de informatie te delen met de collega’s die toegang moeten hebben tot factuur informatie. Van manager, financial controller tot inkoper\fiatteur aan toe.

Elvy heeft hierin kunnen voorzien door het inzetten van Elvy DS in combinatie met het Inkomend Factuur Register, waarbij meerdere registers zijn ingezet i.c.m. administratiefiltering en kostenplaatsen. Tijdens de training toonde zowel de inboekers als fiatteurs zich enthousiast over de aangeboden functionaliteit.

Kijk voor meer info op www.ambachtentuin.nl over de 3 ambachten van ’t Stokertje en de tentoonstelling over het ontstaan van vuur.

Kachelparadijs Orvelte\’t Stokertje
Dorpsstraat 12
9441 PD Orvelte
www.stokertje.nl