Elvy

Elvy is software voor het digitaliseren van uw documentstroom

Hofmeester Dental

Hofmeester Dental BV: groothandel in
VAN BANDEN NAAR TANDEN

In deze aflevering richten wij het vizier op een van onze eerste pilot klanten in het Multivers Extended traject: Hofmeester Dental BV in de Rotterdamse nieuwbouw wijk Nesselande aan de A20. Ooit begonnen als bandenleverancier (!) levert Hofmeester Dental nu werkelijk alles voor tandarts, orthodontie en kaakchirurg: van composiet vullingen, tot röntgen apparatuur en disposables. Hofmeester Dental beschikt over een eigen magazijn en heeft de gehele distributie in eigen handen. Uiteraard vormt inkoop de basis voor de verkoop aan klanten; wat een gegarandeerde stroom aan inkoopfacturen oplevert; vooral van het type goederen (80%) met daarnaast ook kostenfacturen.

Zoals het een echt Rotterdams bedrijf betaamt is het credo: “Niet lullen, maar poetsen” en staat het persoonlijke contact voorop. Vanaf 07:30 uur is men op elke werkdag bereikbaar voor vragen, hulp of bestellingen. Deze worden tot 19.00 uur ’s avonds verstuurd, zodat de klant het bestelde de volgende dag al in huis heeft. Sterker nog: grijpt de tandarts of tandtechnieker naast een product dat niet tijdig besteld of verstuurd kan worden via de reguliere kanalen, dan springt men voor de klant in de auto om het op tijd aan de praktijk te bezorgen. Naast de Rotterdamse vestiging heeft men in 2014 een nevenvestiging in Groningen geopend om ook het Noorden van het land sneller en beter te kunnen bedienen.

Elvy gaat bij de Rotterdamse vestiging het scannen van de inkoop facturen en fiattering daarvan helpen digitaliseren, stroomlijnen én te versnellen. Anders gezegd: Hofmeester Dental zet voortaan met Elvy DS en IFR een ‘tandje extra bij’. Projectleider en hoofd IT Gerard Koster toont zich een enthousiaste early adapter met de kersverse koppeling Elvy – Multivers Extended en heeft er met onze consultant al de nodige uren testen én feedback geven op zitten. Verder zijn software leverancier Unit4 en dealer Datamex in het project betrokken.

Onze Elvy oplossing werkt samen met de connector U4Invoice, waarmee het technisch mogelijk wordt om via Elvy DS in Multivers Extended te boeken en via XML (SOAP) overige data op te halen. Multivers Extended is in feite Agresso Wholesale, een financiële oplossing van Unit4 speciaal voor de Groothandel. Hierbij worden de administraties binnen Progress Open Edge als database bestanden op een (eigen of Cloud) server gehost. De informatie wordt ontsloten via Apache Tomcat webservice en een speciale Web Service Adapter (WSA). Dit hele proces draait niet binnen IIS, maar binnen Java.

Qua inrichting leverde dat nogal wat uitdagingen op. Ook omdat dit voor Elvy een nieuwe koppeling en werkwijze betreft. Naast een PIN-code voor de connector U4Invoice zelf, moet namelijk door Unit4 en\of haar dealers een complete technische inrichting gerealiseerd worden en diverse parameters gezet worden. Ook collega Alwin Nederpelt is de afgelopen weken druk bezig geweest om de gewenst features in te bouwen en bugs\wensen te realiseren. Inmiddels is de eerste officiële versie beschikbaar en testen achter de rug en raakt Gerard Koster van Hofmeester net als wij steeds enthousiaster over de mogelijkheden. Medio december zijn wij met Hofmeester en twee andere pilot klanten live gegaan!

Zit je binnenkort zelf in De Stoel (hopelijk een iets modernere versie dan op de foto) én kun je nog praten, vraag dan eens of hun leverancier toevallig Hofmeester Dental is. Dan is de kwaliteit van de vulling in elk geval vertrouwd…

Hofmeester Dental BV
Andries Copierhof 2
3059 LM Rotterdam
www.hofmeester.nl